САЩ няма да отменят повече учения с Южна Корея, обяви военният министър Джим Матис

САЩ нямат планове да отменят повече военни учения с Южна Корея, каза днес американският министър на отбраната Джим Матис. Той посочи, че някои по-големи учения са били спрени като знак на добра воля в преговорите със Северна Корея, докато други са продължили.

"Направихме тази стъпка да прекратим няколко от най-големите учения като мярка на добра воля, произтичаща от срещата на върха в Сингапур", каза Матис пред репортери на брифинг в Пентагона. "В момента нямаме планове да прекратим други учения", каза военният министър и добави, че засега не са взимани решения за големи учения догодина". Матис посочи, че Държавният департамент активно работи с Русия, за да не се допусне възможно използване на химическо оръжие в сирийския град Идлиб, а преговорите продължават, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

САЩ ще пристъпят към извеждане на войските си от Сирия, след като терористичната групировка "Ислямска държава" бъде разгромена, а женевският процес за мирно уреждане на сирийската криза набере скорост, каза още Матис. Американският министър добави, че Вашингтон постоянно преосмисля подкрепата, давана на водената от Саудитска Арабия коалиция, която се сражава в Йемен, но не спомена за възможно намаляване на помощта. "Поведението ни там е да се опитваме да държим човешката цена на случайно убитите цивилни до абсолютен минимум. Това е наша цел, когато се ангажираме с коалицията", изтъкна Матис.

Той отхвърли и идеята американските войници да бъдат изтеглени от Афганистан и заместени от сили на частна фирма за сигурност, предаде Ройтерс. "Когато американците поставят на изпитание надеждността на своята страна, приватизацията може би не е най-добрата идея", каза шефът на Пентагона.

Коментари

  1. 2018.08.28 | 21:14
    ФАЩ са терористи и тероризират целият свят.
  2. 2018.08.28 | 21:04
    kim si ima atomni bombi. sha vi metne po nqkoq
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет