Тръмп: САЩ и Мексико постигнаха много добрo търговско споразумение

  • 27 август 2018 19:22

  • 3574
  • 0
Тръмп: САЩ и Мексико постигнаха много добрo търговско споразумение
© Getty (архив)

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че САЩ и Мексико са постигнали много добро търговско споразумение след дълги преговори по преразглеждане на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), предаде Франс прес.

"Това е голям ден за търговията. Това е едно наистина много добро споразумение за двете ни страни", заяви Тръмп в Овалния кабинет. 

Тръмп заяви, че се надява и Канада скоро да се включи в преговори за ново търговско споразумение и добави, че иска новият документ да не се казва Северноамериканско търговско споразумение като досегашното, отбелязва ДПА.
Канада, която е страна по НАФТА, не е участвала в тази фаза на преговорите, защото предпочете да изчака САЩ и Мексико да решат разногласията си.

Мексиканският президент Енрике Пеня Нието призова канадския премиер Джъстин Трюдо да сключи тристранно споразумение със САЩ и Мексико още тази седмица.

"Току-що разговарях с премиера на Канада Джъстин Трюдо за преговорите по НАФТА и за постигнатия между Мексико и САЩ напредък. Казах му колко важно е връщането му в процеса, за да сключим тристранно споразумение още тази седмица", написа той в Туитър.

Американският постоянен търговски представител Робърт Лайтхайзър каза, че вероятно споразумението ще бъде подписано през ноември. То ще бъде пратено в Конгреса в петък, допълни той, предаде Ройтерс.
 

Последвайте канала на

БТА
3574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини