Тръмп няма да присъства на погребението на Маккейн

  • 26 август 2018 19:26

  • 5017
  • 1
Тръмп няма да присъства на погребението на Маккейн
© Gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не планира да присъства на погребението на републиканския сенатор Джон Маккейн, който почина вчера, предаде ТАСС, като се позова на в. "Ню Йорк таймс".

Според американското издание, което цитира запознати източници от Републиканската партия, бившите президенти Джордж Буш-младши и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият са изразили желание да присъстват на погребението на Маккейн. По предварителен план се предвижда правителството на Тръмп да бъде представлявано на траурната церемония от вицепрезидента Майк Пенс.

"Ню Йорк таймс" съобщи по-рано, че Маккейн ще бъде погребан в град Анаполис, щата Мериленд, но засега не е определено кога. Ветеранът на американската политика ще получи държавни почести: ковчегът с тялото му ще бъде поставен за поклонение в централната ротонда на Капитолия, а възпоменателната служба ще се състои в катедралата на Вашингтон. След това до погребението ковчегът ще бъде поставен в сградата на законодателното събрание на Аризона - щата, който Маккейн представляваше в Конгреса 35 години.

Последвайте канала на

Novini.bg
5017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.26 | 23:34

1
За пръв път на този позата му да не е идиотска

Добави коментар

Водещи новини