Тръмп призова главния прокурор на САЩ да спре разследването за Русия

  • 01 август 2018 18:29

  • 2346
  • 1
Тръмп призова главния прокурор на САЩ да спре разследването за Русия
© Getty Images (Архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс да прекрати разследването за възможно съглашателство между хора от предизборната му кампания и Русия с цел повлияване на президентските избори през 2016 г., предаде Ройтерс.

След няколко съобщения в Туитър, в които подложи на атака разследването на специален прокурор Робърт Мълър, Тръмп написа: "Това е ужасяваща ситуация и главният прокурор Джеф Сешънс трябва да спре този манипулиран лов на вещици веднага, преди да е опетнил нашата страна още повече. Боб Мълър е тотално противоречив, а неговите 17 гневни демократи, които му вършат мръсната работа, са позор за САЩ!"

От туита на Тръмп не става ясно кои са 17-те демократи, за които говори той.

Президентът не представи никакви доказателства, че екипът на Мълър, който също е републиканец, избран от републиканците, показва пристрастно отношение към него, отбелязва Ройтерс.

Говорителка на министерството на правосъдието заяви, че засега министерството няма да коментира публикацията в Туитър.

Тази седмица започна първото дело в резултат на разследването за руска намеса в изборите. Бившият председател на кампанията на Тръмп Пол Манафорт е обвиняем по 18 точки за банкови и данъчни измами.

След март 2017 г. президентът републиканец постепенно започна да отправя нападки към своя главен прокурор за това, че се е дистанцирал от разследването за намеса на Русия в изборите. Сешънс се мотивира с ролята си на високопоставен съветник на предизборната кампания на Тръмп и назначи заместник главния прокурор Род Розенстайн да ръководи разследването. Розенстайн от своя страна назначи Мълър.

През последните месеци човекът, който ръководи започналата вече кампания за преизбиране на Тръмп, Брад Парскейл, призоваваше президента да освободи от длъжност Сешънс и да сложи край на разследването на Мълър.

Москва отрича да се е месила в предизборната кампания през 2016 г., а Тръмп - да е имало каквото и да било сътрудничество от страна на неговата кампания.

Последвайте канала на

БТА
2346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БГ

2018.08.01 | 19:08

1
На бай Доньо взеха да му разголват срамотиите/далаверите/,лъсва му оцапания задник,и съвсем естествено,Спрете!

Добави коментар

Водещи новини