По-големият внос на американска соя няма да навреди на фермерите в ЕС

  • 28 юли 2018 07:45

  • 2267
  • 1
По-големият внос на американска соя няма да навреди на фермерите в ЕС
© Pixabay

Сключеното от ЕС споразумение да увеличи вноса на соя от САЩ няма да навреди на фермерите в съюза. Това казва в публикувано днес интервю германският земеделски министър Юлия Кльокнер, цитирана от Ройтерс.

По силата на договорености с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето се съгласи да бъде увеличен вносът на соя, а Вашингтон ще замрази налагането на нови мита за ЕС.

Пред вестник "Пасауер нойе пресе" Кльокнер заяви, че не вижда "никакви вреди за европейските фермери" в резултат на това решение, защото по думите й Германия и ЕС са зависими от вноса на соя, за да удовлетворяват търсенето на храна за животните.

Преди Европа е разчитала на вноса на соя от Южна Америка, но сега ще измести търсенето си към доставчици от САЩ, добави тя пред вестника.
С изненадващото споразумение от сряда се замразява налагането на 25-процентно американско мито, предложено за вноса на автомобили. Вашингтон и Брюксел ще преговарят за митата върху вноса на европейска стомана и алуминий.

След споразумението от сряда пазарите на ценни книжа отчетоха поскъпване, тъй като опасенията от трансатлантическа търговска война намаляха.

Последвайте канала на

БТА
2267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.28 | 08:10

1
В сащ всичко е гмо

Добави коментар

Водещи новини