Вашингтон призова за предсрочни избори в Никарагуа

  • 25 юли 2018 07:20

  • 621
  • 1
Вашингтон призова за предсрочни избори в Никарагуа
© Pixabay

Американският вицепрезидент Майк Пенс призова вчера президента на Никарагуа Даниел Ортега незабавно да сложи край на насилието, отнело живота на над 280 души за последните три месеца, и да организира предсрочни избори, предаде Франс прес. "Съединените щати призовават правителството на Ортега да спре насилието СЕГА и да организира предсрочни избори - светът гледа!", написа той в "Туитър".

Ортега заяви в понеделник в интервю за американската телевизия "Фокс нюз", че възнамерява да изкара мандата си докрай, до 2021 г.

Демонстрациите, започнали на 18 април срещу пенсионна реформа, от която след това властите се отказаха, бързо се превърнаха в протестно движение срещу Ортега и съпругата му Росарио Мурильо, заемаща поста вицепрезидент. Те са обвинявани, че са установили диктатура и че управлението им е белязано от корупция и семейственост.

Последвайте канала на

Нора Виткова
621 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2018.08.04 | 19:59

1
Трудно ми е да разбера управляващите. Президента на Никарагуа - Даниел Ортега как ще бъде Президент след като целият никарагуански народ се е надигнал срещу него. Не го искат а той продължава да упорства , че предсрочни избори няма да има. Що за чудовище можеш да бъдеш след като си отговорен за близо 400 убити невинни граждани след протестите срещу правителството.

Добави коментар

Водещи новини