Тръмп: Русия ще се намеси в изборите за Конгрес наесен в полза на демократите

  • 24 юли 2018 20:48

  • 2634
  • 0
Тръмп: Русия ще се намеси в изборите за Конгрес наесен в полза на демократите
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че очаква Русия да се намеси в междинните избори за Конгрес през ноември в полза на демократите, въпреки изводите на американското разузнаване, че Русия е работила в полза на Тръмп на президентските избори от 2016 г., предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Силно съм обезпокоен, че Русия енергично ще се бори да повлияе на предстоящите избори. Като се има предвид фактът, че никой друг президент не е бил по-твърд към Русия от мен, те ще натискат здраво за демократите. Те определено не искат Тръмп!", написа президентът в Туитър.

На изборите наесен демократите се нуждаят от две места в Сената и 23 места в Камарата на представителите за получаване на контрол в двете камари на Конгреса. При успех те ще могат да блокират голяма част от политическите инициативи на Тръмп и същевременно ще накарат Конгреса по-активно да следи и разследва действията на администрацията на президента, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини