Нови протести в САЩ срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп

  • 30 юни 2018 20:35

  • 9114
  • 0
Нови протести в САЩ срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп
© Getty

Хиляди демонстранти излязоха днес на протест в различни градове в САЩ срещу твърдата имиграционна политика на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, призовавайки да се ускори процесът на събиране на децата, разделени от техните семейства, предадоха световните агенции.

Една от най-големите демонстрации се състоя в парка до Белия дом във Вашингтон, който беше почернял от насъбралото се множество при 33-градусовата жега, информира АФП.

Си Ен Ен съобщава за протестни акции и в Бостън, Денвър, Ню Йорк, Далас. Общо около сто са обявените за днес демонстрации в страната.

През последните седмици над 2000 деца бяха разделени от родителите им на границата между САЩ и Мексико след засилването на мерките за борба с незаконната миграция.

Тръмп отмени на 20 юни разделянето на семейства, но много от децата все още не са върнати на родителите им. Малолетните са разпределени в цялата страна, понякога на хиляди километри от центъра за задържане, където се намират техните родители. Федерален съдия от Сан Диего даде на властите 30 дни за събирането на семействата и две седмици, когато децата са под 5-годишни.

В четвъртък стотици жени бяха арестувани по време на протест в сградата на Конгреса във Вашингтон срещу отделянето на деца от семействата им, припомня ДПА. По-късно те бяха освободени.

 

 

Последвайте канала на

БТА
9114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини