Почина основателят на група Pantera Винсънт Пол Абът (видео)

  • 23 юни 2018 13:58

  • 3120
  • 0
Почина основателят на група Pantera Винсънт Пол Абът (видео)
© pixabay

Американският барабанист и продуцент Винсънт Пол Абът, известен като основател и участник в тежката метъл група Pantera, почина на 54. Това се съобщава на официалната страница на групата във Фейсбук. Не се съобщават причините за смъртта му.

Вини Пол и брат му Даймбег Даръл основават Pantera през далечната 1981 г. Групата придобива международна слава обаче едва след като към нея се присъединява вокалистът Фил Анселмо.

По време на съществуването си Pantera печели четири номинации за „Грами“ и записва девет албума, попаднали в класацията на Billboard Топ 200, включително албума „Far Beyond Driven“ от 1994-а, който дебютира на първо място в класацията.

След разпадането на Pantera, братята Абът формират групата Damageplan през 2003 г. Бандата също се разпада, след като на 8 декември 2004 г. Даймбег е застрелян от полудял фен по време на концерт в Охайо. От 2006 година Пол е барабанист на супергрупата Hellyeah, в чийто състав влизат още вокалистът на Mudvayne Чад Грей и китаристът на Nothingface Том Максуел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини