Прогониха американски министър от ресторант (видео)

  • 20 юни 2018 20:24

  • 3183
  • 0
Прогониха американски министър от ресторант (видео)
© Twitter

Прогониха с освирквания американски министър от ресторант във Вашингтон. Секретарят по вътрешната сигурност Кирстен Нилсен беше обградена от гневни клиенти, които викаха "Срамота!" и я обвиняваха в престъпления. Нилсен беше отишла да вечеря в мексикански ресторант, което възмути протестиращите още повече, съобщава Нова телевизия.

Част от хората, които я освиркваха, бяха активисти от неправителствена организация. Другите бяха клиенти на заведението. След десетина минути Нилсен напусна ресторанта.

Повод за конфронтацията е политиката деца да бъдат отнемани от родителите им, които влизат незаконно в Съединените щати. Тя е част от политиката на нулева толерантност, която обяви Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Според юристи, започналото напоследък отнемане на голям брой деца е резултат от начина, по който сегашната администрация тълкува закона. Доскоро нелегалното преминаване на границата беше считано за престъпление от общ характер. Но откакто Тръмп е на власт, заловените на границата се пращат във федерални затвори, където е невъзможно присъствието на деца. Демократите в Конгреса твърдят, че нищо в законите не налага това.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини