Тръмп и Ким се видяха на четири очи

  • 12 юни 2018 06:31

  • 12096
  • 2
Тръмп и Ким се видяха на четири очи
© Getty Images

Завърши срещата на четири очи в Сингапур между президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предадоха световните агенции. Тя е продължила около 48 минути, според Белия дом, цитиран от ТАСС.

Тръмп определи срещата като "много, много добра" и заяви, че има "отлични отношения" с Ким. "Ще решим голям проблем, голяма дилема", прогнозира президентът на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес. Тръмп изрази надежда, че срещата му с Ким ще помогне за уреждане на проблеми от миналото, предаде ТАСС.

Малко по-късно двамата лидери проведоха разговорите си в разширен формат. Срещата в разширен формат продължи около час и половина.

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, заявил днес в началото на срещата си в разширен формат с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че е заинтересован да работи в тясно сътрудничество с него, пише в. "Стрейт таймс", цитиран от ТАСС и Ройтерс.
Ким признал, че "това няма да е просто", но изразил желание да постигне тази цел.

"Преодоляхме всички видове скептицизъм и спекулации по отношение на тази среща на върха, аз мисля, че това е добре за света", заявил севернокорейският лидер според сингапурския ежедневник.

Преговорите между САЩ и Северна Корея в разширен състав протекоха при подчертано мъжко присъствие. Единствената жена на масата за преговори бе преводачката на Тръмп, отбелязва ТАСС.

В състава на американската делегация бяха държавният секретар Джон Болтън, съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, началникът на канцеларията на Белия дом Джон Кели и прессекретарят на държавния глава Сара Сандърс.

От севернокорейска страна присъстваха заместник-председателят на управляващата Корейска трудова партия Ким Йон-чхол, министърът на външните работи И Йон-хо, министърът на народните въоръжени сили Но Гуан-чхол и по-малката сестра на севернокорейския лидер Ким Йо-чен.

Последвайте канала на

БТА
12096 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.12 | 08:14

1
Ким е Някой! Не е лизач!

2018.06.12 | 08:24

2
Ким клекна, не избра съдбата на Кадафи Садам и тем подобни диктатори...

Добави коментар

Водещи новини