Рик Санторум спечели в Минесота

  • 08 февруари 2012 06:51

  • 592
  • 0
Рик Санторум спечели в Минесота
© gettyimages

Рик Санторъм спечели партийните избори на републиканците в щата Минесота, които избират делегати за кандидат на партията за президентските избори в САЩ на 6 ноември, предадоха световните агенции.

Според резултати от 32 процента от избирателните секции в щата Рик Санторъм взима 45 процента от гласовете, следван от тексасеца Рон Пол с 27 процента, фаворита за партийната номинация Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на със 17 процента и бившия председател на Камарата на представителите Нют Гингрич с 11 процента.
По-рано днес Санторъм спечели и първичните избори на републиканците в Мисури, които обаче не излъчват делегати за партийната конвенция - в Мисури това ще стане на 17 март. В Мисури след преброяване на 93 процента от бюлетините Рик Санторъм взима 55 процента от гласовете, Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на 25 процента и Рон Пол 12 процента. Нют Гингрич не участва в тази надпревара. Двете победи на Санторъм са първите откакто той спечели с малка преднина пред Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на партийните конгреси на републиканците в Айова на 3 януари. В щата Колорадо също се провеждат партийни конгреси за излъчване на републикански партийни делегати. Там според първоначални резултати Рик Санторъм и Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на са с много близки позиции.
Първичните избори на републиканците в САЩ се произвеждат щат по щат и всеки кандидат получава известен брой партийни делегати. Кандидатът с най-голям брой делегати ще бъде номиниран за кандидат-президент на Републиканската партия на конвенцията й през лятото и ще се състезава на президентските избори от 6 ноември с демократа Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, който се явява за втори мандат.

Последвайте канала на

БТА
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини