Бивш офицер от ЦРУ: Следващата цел на Русия са Балканите

  • 15 май 2018 17:07

  • 18959
  • 10
Бивш офицер от ЦРУ: Следващата цел на Русия са Балканите
© Getty Images/Guliver

Отслабването на западните структури, дискредитиране на ценностите и компрометиране на НАТО – това са основните стратегически цели на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Това казва в интервю за полското издание Polityka бившият ръководител на операциите на ЦРУ в Русия и Централна Европа Майкъл Дж. Сулик.

Според него следващата цел на Русия са Балканите, и по-специално Черна гора и Босна. Той коментира, че Русия не се стреми към въоръжен конфликт с НАТО, тъй като руската армия реално не е готова за това, но вместо военна агресия Путин изпълнява т.нар. доктрина "Герасимов", която може да бъде описана като информационна война. Тя е основана на модерните информационни технологии, не струва скъпо и главната цел е да бъдат отслабени страните от НАТО и самият Алианс, казва Сулик.

Според него Москва се изживява като Третия Рим, контрапункт на Запада, а главната цел на Путин, освен да отслаби НАТО, е да не допуска демокрация в Русия.

В близко бъдеще може да се очаква руска активност на Балканите, допълва Сулик и посочва конкретно Босна и Черна гора, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18959 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини