Тръмп разгневи британските лекари

  • 05 май 2018 21:17

  • 12571
  • 0
Тръмп разгневи британските лекари
© Gettyimages

Британски лекари и политици реагираха гневно на думи на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който сравнява лондонска болница с военна зона заради престъпления, извършени с нож, съобщава БТА.

Хирургът от Кралската болница в Лондон Мартин Грифитс написа днес в "Туитър", че ще бъде "щастлив да покани г-н Тръмп" да посети болницата заедно с лондонския кмет и началника на полицията, за да научи как са били намалени престъпленията с насилие в града.

Карим Брохи, друг хирург от тази болница, написа в същата социална медиа, че "е нелепо да предлагаш огнестрелни оръжия като част от решението".

На заседание на Националната асоциация на огнестрелните оръжия в Далас в петък Тръмп каза, че Великобритания има строги правила за оръжия, но в една лондонска болница "навсякъде по подовете има кръв" от наранявания с нож. Лейбъристката депутатка Сара Джоунс окачестви речта на Тръмп като позорна. За юли е насрочено посещение на американския президент в Обединеното кралство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини