Тръмп заяви, че се уреждат срещи между него и Ким Чен-ун

  • 12 април 2018 21:36

  • 2695
  • 2
Тръмп заяви, че се уреждат срещи между него и Ким Чен-ун
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския похвали Китай днес за неговата помощ по севернокорейския въпрос и заяви, че се уреждат срещи между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс.

"Те наистина ни бяха от голяма помощ на границата със Северна Корея", каза Тръмп, визирайки Китай. "Те наистина бяха страхотни, помагайки ни да постигнем някакво решение", добави той.

"Срещи между мен и Ким Чен-ун се уреждат точно сега. Мисля, че ще бъде страхотно. Мисля, че ние ще отидем на тях с много уважение и ще видим какво ще се случи", допълни той.

Тръмп също така каза, че търговските "преговори" между Вашингтон и Пекин вървят добре, влизайки в противоречие с изявленията на китайски представители по търговския спор между САЩ и Китай.

"Постигаме напредък много добре, мисля, че ще направим някои страхотни неща", каза Тръмп, допълвайки, че избавянето от ядрени оръжия е "много добро за тях, много добро за всеки".

Тръмп каза в понеделник, че планира да се срещне с Ким Чен-ун през май или в началото на юни и че се надява, че разговорите ще доведат до край на севернокорейската програма за ядрени оръжия, на която Вашингтон гледа като на най-неотложна заплаха за сигурността си.

Последвайте канала на

БТА
2695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПЛАМЕН

2018.04.14 | 17:51

2
АДИ ВА НАЛИ ЩЕШЕ ДА ГИ НАПАДАШ НЕЩО ПРЪДНА РУСИЯ И КОРЕЯ ЩЕ ТЕ УНИЩОЖАТ НЕ КАЗВАЙ АЗ МОГА

2018.04.13 | 07:13

1
Ох, на дяда садилото пак му се ще да сади "демокрация"...

Добави коментар

Водещи новини