САЩ обявиха малка пакистанска партия за терористична организация

  • 05 април 2018 06:56

  • 712
  • 2
САЩ обявиха малка пакистанска партия за терористична организация
© Getty Images/Guliver

Малка пакистанска политическа партия, включена от САЩ в списъка на терористичните организации, се зарече да продължи политическата си дейност и да участва в предстоящите парламентарни избори, като издигне кандидати из цялата страна, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Мюсюлманската лига Мили (МЛМ) е контролирана от ислямисткия лидер Хафиз Саид, за чиято глава САЩ са обявили награда от 10 млн. долара. Според Държавния департамент на САЩ МЛМ е прикритие за екстремистката организация "Лашкар-е-Тайба" (Армия на чистотата), обвинена за кървавия терористичен атентат в индийския финансов център Мумбай през 2008 г., при който загинаха 168 души.

Саид отрича да е замесен в този терористичен акт. Ликът му се появи на плакати на предизборни митинги за частични избори за депутати в два големи града в Пакистан миналата година.

Формалният лидер на партията Сайфулах Халид прочете в пакистанския град Карачи декларация, в която се казва, че включването на МЛМ в списъка на терористичните организации от Държавния департамент "няма по никакъв начин да попречи на нашата политическа дейност".

Индийското министерство на външните работи приветства решението на САЩ да включат тази партия в черния терористичен списък.

Последвайте канала на

БТА
712 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.10 | 08:13

1
А кой ще обяви държавата, която е най-голяма терористична държава на този свят.

2018.04.10 | 08:13

2
Това е само САЩ и никоя друга.

Добави коментар

Водещи новини