Тръмп потвърди намерението си да се срещне с лидера на КНДР

  • 16 март 2018 20:37

  • 2080
  • 1
Тръмп потвърди намерението си да се срещне с лидера на КНДР
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския потвърди днес намерението си да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун до края на май, обяви Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Тръмп е направил това по време на телефонен разговор с южнокорейския си колега Мун Дже-ин. Президентите на САЩ и Южна Корея са обсъдили подготовката за техните предстоящи контакти с Пхенян и са се съгласили, че наличието на "конкретни действия" е в основата за превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия. Те за изразили "сдържан оптимизъм" от последните развития по темата и са констатирали, че Северна Корея ще има "по-светло бъдеще", ако направи правилния избор, се казва в съобщението.

Преговорите в Стокхолм между министрите на външните работи на Швеция и Северна Корея ще продължат и утре, съобщи днес за Ройтерс информиран източник. Според него разговорите между севернокорейския и шведския външен министър, И Йон-хо и Маргот Валстрьом, е трябвало по план да приключат късно тази вечер, но ще продължат и утре. Пратеникът на Пхенян пристигна в четвъртък в Стокхолм. Необичайната визита породи предположения, че те ще подготвят среща между Тръмп и Ким.

Правителството на Швеция, което представлява Съединените щати пред Северна Корея, е изразило готовност да съдейства за намаляване на напрежението на Корейския полуостров, отбелязва БТА, цитирайки Ройтерс. ДПА цитира изявление на Валстрьом по шведска телевизия, че е имала няколко на брой "добри и конструктивни" разговора с И Йон-хо. По думите й двамата се съсредоточили върху "ситуацията на Корейския полуостров и ролята на Швеция като покровителствена сила". Официално съобщение за резултата от преговорите в шведската столица ще бъде направено утре.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2080 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ще се срещнат

2018.03.17 | 08:47

1
двете световни прически-успех!

Добави коментар

Водещи новини