Демократите в Конгреса на САЩ искат да продължат разследването за Русия

  • 14 март 2018 08:00

  • 663
  • 0
Демократите в Конгреса на САЩ искат да продължат разследването за Русия
© Getty Images/Guliver

Демократите в Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ заявиха вчера, че ще продължат разследване на подозренията за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., въпреки заключението на републиканските им колеги, че не са намерили доказателства за сговор между кампанията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Москва, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

"Ние ще положим всички усилия да продължим нашата работа. Има лица, които искат да сътрудничат с нашата комисия и да споделят информация, и ние ще продължим да правим това", заяви пред журналисти Адам Шиф, най-високопоставения демократ в комисията.

В понеделник републиканските членове на комисията представиха проект на доклада за проведеното разследване, в който се посочва, че конгресмените не са намерили никакво доказателство за координация на действията или заговор между кампанията на Тръмп и Москва.

Ръководещият разследването републиканец Майкъл Конуей обаче отбеляза, че законодателите са стигнали до извода, че Русия е предприемала активни мерки за намеса в изборите от 2016 г., но не заради подкрепа за Тръмп.

Адам Шиф заяви, че "с увереност" може да каже, че е имало значителни доказателства за сговор между кампанията на Тръмп и Русия.
Демократите в комисията представиха също свой междинен доклад, в който се посочва на кои въпроси все още искат да получат отговори и с кои свидетели комисията трябва да разговаря.

Последвайте канала на

БТА
663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини