Републиканците искат Тръмп да се откаже от предложението за вносните мита

  • 06 март 2018 14:10

  • 1245
  • 1
Републиканците искат Тръмп да се откаже от предложението за вносните мита
© Getty Images/Guliver

В небивала публична конфронтация председателят на Камарата на представителите, републиканецът Пол Райън, както и други републиканци призоваха президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да се откаже от обявеното въвеждане на вносни мита, които според тях могат да разпалят опасна търговска война, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп отговори: "Не се отказваме".

Президентът уточни, че съседните Канада и Мексико няма да бъдат изключени от плановете му за специални вносни мита върху стоманените и алуминиевите изделия. Той обаче запази възможността да изключи дългогодишните съюзници, ако те се съгласят на по-изгодни условия за САЩ при преговорите за преразглеждане на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).

Имахме много лошо споразумение с Мексико, имахме много лошо споразумение с Канада. То се нарича НАФТА, заяви Тръмп.

Тръмп говори малко след като говорителка на Райън, който е съюзник на Тръмп, каза, че председателят на Камарата на представителите е изключително обезпокоен, че предложените мита ще предизвикат търговска война и призова Белия дом да се откаже от този план.

Републиканците от комисията за финансиране и инвестиции в Камарата на представителите разпространиха писмо, което се противопоставя на плана на Тръмп, а лидерите на републиканците в Конгреса намекнаха, че може да се опитат да попречат на митата, ако президентът продължи да настоява да изпълни плана си, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.07 | 07:32

1
Тоя боклук, започна да реже клона на който е седнал.

Добави коментар

Водещи новини