Забраняват на студентите да работят в стриптийз клубове при бригадите в САЩ

  • 01 февруари 2012 19:45

  • 849
  • 0
Забраняват на студентите да работят в стриптийз клубове при бригадите в САЩ
©

Държавният департамент на САЩ планира значителни промени в програмата си за студентски бригади за чужденци, предаде АП.

Промените целят да се попречи на безскрупулни посредници за намиране на работа и на организирани престъпни групи в сексиндустрията.

Сред най-сериозните изменения са забраната за наемане на работа във фабрики, складове и други места като заводи за пакетиране на морски храни. Вътрешен документ на Държавния департамент предвижда също да се забрани наемането на студенти на работа в магазини за издания и филми за възрастни, салони за масаж и стриптийз клубове. От спонсорите на програмата се изисква да бъдат особено внимателни с работните места, предлагащи законно занятие, но за които се знае, че са свързани с трафик на хора.

Това засяга портиерските услуги, домакинските дейности и модните агенции. Новите правила ще бъдат официално оповестени през март. Планираните промени са предизвикани от разследване на АП, което е разкрило широко разпространени злоупотреби в лятната програма за работа и пътуване "Джей-1", напомня агенцията.

"Джей-1" позволява всяка година на над 100 000 чуждестранни студенти да работят в САЩ до 4 месеца. В програмата участват студенти от цял свят, като най-много са тези от Русия, Бразилия, Украйна, Тайланд, Ирландия, България, Перу, Молдова и Полша.

Миналата година държавният секретар Хилари Клинтън нареди да бъде направен обстоен преглед на програмата. Някои промени вече се прилагат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини