Повдигнаха обвинение на стрелеца от Флорида за убийството на 17 души

  • 15 февруари 2018 17:53

  • 1637
  • 2
Повдигнаха обвинение на стрелеца от Флорида за убийството на 17 души
© gettyimages (архив)

След неколкочасов разпит на 19-годишния стрелец от Флорида тази сутрин бяха повдигнати обвинения в предумишлено убийство на 17 души, предаде Асошиейтед прес.

Четиринадесет оцелели при стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" са настанени в болница. Никълъс Крус - все още в болнична дреха, след като бил хоспитализиран със затуднено дишане - е изпратен в затвора без право на освобождаване под гаранция.
Преди края на часовете вчера в училището се задействала алармата за пожар и бившите съученици на Крус помислили, че това е поредна учебна тревога, при каквато те трябва да напуснат класните стаи.

Според полицията в този момент Крус, въоръжен с противогаз, димни гранати и голям брой пълнители, открил огън със собствена полуавтоматична пушка и избил 17 души.

Това е училищната стрелба с най-много жертви в САЩ, откакто въоръжен мъж атакува началното училище "Санди Хук" в Нютаун, щата Кънектикът, преди повече от пет години. Според организацията за контрол върху оръжията "Евритаун фор гън сейфти" от 2013 г. досега в САЩ е имало 290 случая на училищна стрелба, а вчерашната е 18-ата от началото на годината.

Крус купил законно полуавтоматичната пушка преди година. Федералните закони разрешават на хора на възраст на и над 18 години да купуват дългоцевно оръжие, включително от този вид автомати, припомня АП.

Последвайте канала на

БТА
1637 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.15 | 23:53

2
Виждам дълбока депресия в демокрацията на тази нация. В този тунел няма светлина

2018.02.15 | 22:22

1
Пародия по хамерикански, чудо !

Добави коментар

Водещи новини