Битката за Дамаск започна в Ню Йорк

  • 01 февруари 2012 07:34

  • 665
  • 2
Битката за Дамаск започна в Ню Йорк
© Интернет

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Съветът за сигурност на ООН никога няма да одобри чуждестранна военна намеса в Сирия.

Той също така даде да се разбере, че една от причините за ескалацията на конфликта е нежеланието на опозицията да преговаря с властите. При това министърът подчерта, че Русия не смята запазването на режима на Башар Асад за задължително условие.

В същото време САЩ, Франция и Великобритания разгърнаха в ООН истинско дипломатическо настъпление, за да принудят Русия да подкрепи новата резолюция за предаването на властта в Сирия, пише „Независимая газета”.

В преддверието на дискусиите в Съвета за сигурност Сергей Лавров подробно запозна журналистите с позицията на Русия. „Ние никога и никъде не сме заявявали, че оставането на Асад на власт е предпоставка за разрешаването на конфликта. Ние посочвахме, че решението трябва да бъде взето от самите сирийци, при това от всички групи сирийци – те трябва да седнат на масата за преговори и да се договорят”, посочи руският министър на пресконференция в Сидни.

Последвайте канала на

665 2

Коментари 2

Добави коментар
разочарованието на Русия

2012.02.02 | 14:18

2
Русия беше изхвърлена от всички арабски страни и единствената и опора в средиземноморието е военноморската й база в Сирия. Но вече е дошло времето да се омита и от там. Колкото и да се инати позициите и са много слаби. А съдбата на Башар ал Асад е предрешена. Ще последва съдбата на Кадафи
Paayla

2012.02.02 | 13:01

1
Лека полека нещата клонят към бой.Ако американските военни влезнат в Сирия,то единственият виновник ще са самите сирийци.Явно не са готови да се оправят сами и заради това ще трябва да платят цената от намесата на някоя от "великите сили".

Добави коментар

Водещи новини