Стотици отменени полети заради снежна буря в САЩ

  • 09 февруари 2018 21:24

  • 2534
  • 0
Стотици отменени полети заради снежна буря в САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Хиляди пътници бяха блокирани вследствие на отменяне на самолетни полети заради снежна буря в някои части на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Авиационните власти съобщиха тази сутрин за анулирани около 550 полета на международното летище "О'Хеър" и за около 230 полета на летище "Мидуей" в Чикаго.

Рано днес бяха отменени над 100 полета на международното летище на Детройт в Ромюлъс, щата Мичиган.

Лед и сняг покриха автомагистралите в Чикаго, където през нощта станаха най-малко 25 катастрофи, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Чикаго трибюн".

По-рано през седмицата авиокомпаниите предупредиха пътниците да очакват анулиране на полети от и до щатите Минесота, Мичиган, Уисконсин, Илинойс, Индиана и Охайо.

Някои правителствени служби в САЩ спряха работа, след като заради бурята за ден останаха затворени училищата в Илинойс, Индиана и Мичиган.

Засегнатият от бурята район се простира от Западна Монтана до Южен Мичиган. Националната метеорологична служба предупреди, че на места може да паднат до 36 см сняг. Силни снеговалежи се очакват рано в събота в северните части на щата Ню Йорк и в района Ню Ингланд, обхващащ щатите Мейн, Върмонт, Ню Хемпшър, Масачузетс, Роуд Айлънд и Кънектикът, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини