Тръмп удължи програма за следене на чужденци в интернет

  • 20 януари 2018 08:39

  • 1416
  • 3
Тръмп удължи програма за следене на чужденци в интернет
© Getty Images (Архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа закон за удължаване с още шест години на действието на програмата на Агенцията за национална сигурност (АНС) за подслушване на телефонни разговори и прехващане на електронни писма на чуждестранни граждани, които са заподозрени в тероризъм, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"Току-що подписах законопроекта за раздел 702 за удължаване на събирането на разузнавателна информация от чужбина", написа Тръмп в Туитър, имайки предвид приет в Конгреса нормативен акт за удължаване действието на раздел 702 от Закона за следене на чуждестранните разузнавания.

Законът подновява за шест години и с минимални промени програма на АНС за събиране на информация от чужденци зад граница, но мимоходом събира и неизвестно количество информация от американски граждани, отбелязва Ройтерс.

Раздел 702 предизвиква спорове както в САЩ, така и в други страни. Той позволява на американските разузнавателни служби без съдебно разрешение да подслушват телефонни разговори и да четат електронни писма между чуждестранни граждани, които се намират извън територията на САЩ, но ползват американски спътникови връзки, или интернет сървъри, включително принадлежащи на големи компании, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.20 | 19:10

3
Добре е направил, Интернетът е свърталище на седесарски кретени.
Чужденец

2018.01.20 | 19:10

2
На тази планета всеки беден е чужденец.Беден произлиза от беда..

2018.01.20 | 19:10

1
ЧЕНГЕТАТА ЩЕ ИМА ДА ЛАПАТ ДОЛАРИ СПЕЧЕЛЕНИ ОТ БИЗНЕСА. НЕПРОИЗВОДИТЕЛНА КАСТА.

Добави коментар

Водещи новини