Зимна буря създаде тежка пътна обстановка в южните райони на САЩ (снимки)

  • 18 януари 2018 11:04

  • 1607
  • 2
Зимна буря създаде тежка пътна обстановка в южните райони на САЩ (снимки)
© Gettyimages

Зимна буря, съпроводена от силни ветрове и обилен снеговалеж, създаде днес тежки условия за пътуване в южната част на САЩ и прекъсна електричеството в някои райони, предаде Ройтерс.

Училищата в Ню Орлиънс, Шарлът, Атланта и региона отмениха занятията, а в районите от източен Тексас до Флорида и на север до югоизточна Вирджиния са в сила предупреждения за тежка зимна обстановка.

"Шофьорите са призовани да проявяват крайна предпазливост или да избягват да пътуват, ако е възможно", заявиха от Националната метеорологична служба (НМС) и предупреди за поледици по пътищата заради ниските температури. В части от Северна и Южна Каролина, Алабама и Вирджиния температурите ще се усещат като под минус 18 градуса по Целзий заради мразовития вятър.

Над 14 000 домакинства и предприятия останаха без електричество в Северна Каролина, Луизиана и някои райони на юг. Губернаторите на Джорджия, Северна Каролина и Луизиана обявиха извънредно положение заради тежките метеорологични условия, които направиха пътищата опасни. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър каза, че бурята е предизвикала 1600 пътни произшествия.

По данни на НМС в Дърам, Северна Каролина, от понеделник е паднал 23 сантиметра сняг, а на различни места в южна Вирджиния снежната покривка е достигнала 18 сантиметра или повече. Властите съобщиха за четири смъртни случая в резултат на бурята - два в Тексас и два в Джорджия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.18 | 22:19

1
Това е страна на големите възможности, а една зима ги уплаши.

2018.01.18 | 22:19

2
Това е Юга, тъпако!

Добави коментар

Водещи новини