Пол Манафорт работил с предполагаем руски разузнавач, докато е бил под домашен арест

05 декември 2017 07:37

Пол Манафорт работил с предполагаем руски разузнавач, докато е бил под домашен арест
© Gettyimages
932 3

Екипът на специалния прокурор на САЩ, разследващ руската намеса на американските президентски избори през 2016 г., обвини Пол Манафорт, бившият шеф на предизборната кампания на държавния глава Доналд Тръмп, че е работил със свой руски колега върху чернова на коментар за политическата си работа в Украйна, съобщава Ройтерс.

Информацията е от съдебни документи.

Според американски и британски медии руският гражданин е свързан с разузнаването на Русия.

От екипа на Робърт Мълър разкриха, че по статията се е работило в края на ноември, докато Манафорт е бил под домашен арест. Ако е била публикувана, според правосъдното министерство на САЩ, това е щяло да бъде в нарушение на съдебно решение от 8 ноември да не се обсъжда съдебният случай публично.

Руският гражданин, който работил с Манафорт, се вярва, че се е опитал да промени общественото мнение относно работата на американския лобист за украинска политическа партия, която има връзки с руските разузнавателни агенции, според съдебните документи. Манафорт в крайна сметка не е публикувал коментара, след като прокуратурата се свързала с адвокатите му, за да го предупредят.

Заради действията на лобиста прокуратурата поясни, че съдът трябва да отхвърли молбата на Манафорт за промяна на гаранцията.

Пол Манафорт е предложил да плати 11,6 милиона долара гаранция, за да се отмени наложената мярка задържане под домашен арест и поставяне на електронна гривна. Той ще предаде 4 имота на властите, ако наруши гаранцията.

Прокуратурата на САЩ повдигна 12 обвинения срещу Манафорт и бизнес сътрудника му Рик Гейтс. Те са обвинени в конспирация, пране на пари и други.

Мая Йорданова
932 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар

2017.12.06 | 15:20

218273
БОЛШЕВИШКИЯ ГЪЗОБЛИЗЕЦ И ПРЕДАТЕЛ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ САЩ МАНАФОРД МАЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ДОЖИВОТНА ЗА ПРОДАЖНАТА СИ ДЕЙНОСТ !
оня с коня

2017.12.06 | 15:20

217733
След победата на Тръмп Сорос събра групата милиардери, които ръководи и начертаха план как да противодействат на метлата, която ще удари. Основната идея бяха платени протести, но там щяха да попаднат под ударите на закона.

2017.12.06 | 15:20

217852
Предполагаем .... може би .... май ... все западни трикове без доказателства и покритие предназначени за простите люде.

Добави коментар

Водещи новини