Пол Манафорт работил с предполагаем руски разузнавач, докато е бил под домашен арест

  • 05 декември 2017 07:37

  • 980
  • 3
Пол Манафорт работил с предполагаем руски разузнавач, докато е бил под домашен арест
© Gettyimages

Екипът на специалния прокурор на САЩ, разследващ руската намеса на американските президентски избори през 2016 г., обвини Пол Манафорт, бившият шеф на предизборната кампания на държавния глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че е работил със свой руски колега върху чернова на коментар за политическата си работа в Украйна, съобщава Ройтерс.

Информацията е от съдебни документи.

Според американски и британски медии руският гражданин е свързан с разузнаването на Русия.

От екипа на Робърт Мълър разкриха, че по статията се е работило в края на ноември, докато Манафорт е бил под домашен арест. Ако е била публикувана, според правосъдното министерство на САЩ, това е щяло да бъде в нарушение на съдебно решение от 8 ноември да не се обсъжда съдебният случай публично.

Руският гражданин, който работил с Манафорт, се вярва, че се е опитал да промени общественото мнение относно работата на американския лобист за украинска политическа партия, която има връзки с руските разузнавателни агенции, според съдебните документи. Манафорт в крайна сметка не е публикувал коментара, след като прокуратурата се свързала с адвокатите му, за да го предупредят.

Заради действията на лобиста прокуратурата поясни, че съдът трябва да отхвърли молбата на Манафорт за промяна на гаранцията.

Пол Манафорт е предложил да плати 11,6 милиона долара гаранция, за да се отмени наложената мярка задържане под домашен арест и поставяне на електронна гривна. Той ще предаде 4 имота на властите, ако наруши гаранцията.

Прокуратурата на САЩ повдигна 12 обвинения срещу Манафорт и бизнес сътрудника му Рик Гейтс. Те са обвинени в конспирация, пране на пари и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
980 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.06 | 15:20

3
БОЛШЕВИШКИЯ ГЪЗОБЛИЗЕЦ И ПРЕДАТЕЛ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ САЩ МАНАФОРД МАЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ДОЖИВОТНА ЗА ПРОДАЖНАТА СИ ДЕЙНОСТ !
оня с коня

2017.12.06 | 15:20

2
След победата на Тръмп Сорос събра групата милиардери, които ръководи и начертаха план как да противодействат на метлата, която ще удари. Основната идея бяха платени протести, но там щяха да попаднат под ударите на закона.

2017.12.06 | 15:20

1
Предполагаем .... може би .... май ... все западни трикове без доказателства и покритие предназначени за простите люде.

Добави коментар

Водещи новини