Зебри vs еднорози: Битката за инвестиции в Силициевата долина

  • 28 ноември 2017 16:59

  • 1214
  • 1
Зебри vs еднорози: Битката за инвестиции в Силициевата долина
© Pixabay

Зебрите могат да поправят това, което еднорозите са развалили. Такова е мотото на ново движение в технологичната индустрия, родено от безпокойството в Силициевата долина от т. нар. „компании еднорози“.

Еднорог е стартъп компания, оценена на повече от един милиард долара. Facebook, например, е класически еднорог.

„Движението зебра“ е създадено в началото на тази година от четири жени предприемачи, на които им било много трудно да се сдобият с финансиране за технологичните си стартъп компании.

Те написали манифест, в който молят Силициевата долина да инвестира повече в жени и етнически малцинства, които създават компании, и да подкрепи тези нови фирми, които се стремят да станат рентабилни и в същото време да помогнат на обществото.

„Когато печалбата на акционерите взема връх над колективното благо, демокрацията е застрашена. Реалността е, че търговските модели генерират поведения и в известна степен това поведение може да доведе до дългосрочни, понякога разрушителни резултати“, се казва в текста.

Какво поведение се има предвид?

Аня Уилямс е една от съоснователките на Движението зебра и управлява собствена компания в Сан Франциско, щата Калифорния. Става дума за компанията Tinsel, която произвежда верижки със скрити слушалки.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
1214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.28 | 20:46

1
У нас наука няма, чалга и секс за успиване на народа.Седесарски ценности.

Добави коментар

Водещи новини