Сенатор Ранд Пол е бил нападнат в дома си

  • 05 ноември 2017 06:57

  • 2747
  • 0
Сенатор Ранд Пол е бил нападнат в дома си
© Getty Images

Американският сенатор и бивш претендент за номинация като кандидат за президент на САЩ Ранд Пол е бил нападнат в дома си в град Боулинг Грийн, щата Кентъки. Получил е леки наранявания, предаде ТАСС.

Случаят е от петък, но за него стана известно вчера. Нападателят е 59-годишният Рене Бучър, жител на същия град. Според първоначалните данни той проникнал в дома на сенатора и го нападнал.

Бучър е арестуван и са му повдигнати обвинения. Засега не е съобщена причина за нападението.

Местното издание "Боулинг Грийн нюз" написа, че Пол е бил пребит от съсед.

Според заповедта за арест на Бучър, която била видяна от журналисти на вестника, той е анестезиолог по професия и е изобретател на жилетка за успокояване на болки в гърба.

В заповедта се казвало, че Бучър нахлул в дома на Пол, нахвърлил се върху него и го повалил на пода. Според нея сенаторът има наранявания по лицето, увредено ребро, както и затруднено дишане.

Бучър бил арестуван от пристигналите на мястото полицаи, които били повикани от Пол. Бучър е с определена гаранция в размер на 5000 долара. Повдигнати са му обвинения за нападение над Пол, класифицирани като административно нарушение.

Асошиейтед прес цитира говорител на полицията в Кентъки. Той заяви, че сенаторът е познавал нападателя си. По думите му ако у Бучър е имало оръжие, обвиненията срещу него щели да бъдат по-тежки.

"Боулинг Грийн нюз" цитира говорителката на Пол Келси Купър, която посочва, че всичко с него е наред, въпреки че е "потресен".

По време на предизборната надпревара през 2016 г. Пол беше сред кандидатите за президентската номинация на Републиканската партия.

Последвайте канала на

БТА
2747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини