Белият дом: Няма доказателства за съглашателство между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия

  • 30 октомври 2017 20:52

  • 1653
  • 1
Белият дом: Няма доказателства за съглашателство между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия
© Getty Images/Guliver

Повдигнатите обвинения срещу двамата бивши сътрудници на предизборната кампания на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Пол Манафорт и Рик Гейтс нямат нищо общо с президента Тръмп или предизборния му екип и не представят доказателства да е имало съглашателство между екипа му и Русия, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс.

"Днешното съобщение няма нищо общо с президента, с предизборния му екип или с предизборната му дейност. От самото начало казваме, че няма доказателства за съглашателство между Тръмп и Русия и нищо в днешния обвинителен акт не променя това", заяви Сандърс.

Тя също така омаловажи ролята на външнополитическия съветник Джордж Пападопулос, който се призна за виновен в контакти с руснаци, като подчерта, че той е бил доброволец в предизборния екип на Тръмп, а не негов служител и че в контактите си с руснаци той не е действал като представител на предизборния екип на Тръмп, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Тръмп няма никакво намерение да поставя под въпрос работата на специалния прокурор Робърт Мълър, който повдигна обвиненията срещу Манафорт и Гейтс, заяви Сандърс, цитирана от Франс прес.

"Няма никакво намерение или план за промени по отношение на специалния прокурор", каза Сандърс.

Администрацията на Тръмп разчита, че разследването на Мълър за предполагаеми връзки между екипа на Тръмп и Русия по време на предизборната кампания през 2016 г., скоро ще бъде завършено, заяви Сандърс, цитирана от ТАСС.

Президентът Тръмп не е обект на разследване от специалния прокурор Робърт Мълър, заяви по Си Ен Ен юристът Джей Секулоу, който представлява интересите на Тръмп в това разследване, предаде ТАСС.

Няма никакво официално разследване на президента на САЩ. Ние съдействаме на специалния прокурор и сме напълно открити за предоставяне на документи, заяви той.

Президентът Тръмп няма да се меси в разследването на Мълър, нито смята да го уволнява и вече е заявявал това, добави Секулоу, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.31 | 02:34

1
тия канонизират Путин приживе като Светец

Добави коментар

Водещи новини