Пол Манафорт и Рик Гейтс не се признаха за виновни в съда

  • 30 октомври 2017 20:32

  • 1825
  • 2
Пол Манафорт и Рик Гейтс не се признаха за виновни в съда
© Gettyimages

Бившият шеф на предизборния екип на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Пол Манафорт и деловият му съдружник Пик Гейтс може да бъдат осъдени на десетки години затвор и милиони долари глоби, ако бъдат осъдени по всички повдигнати им обвинения, предаде Асошиейтед прес.

Манафорт може да получи до 80 години затвор, а Гейтс, който също е работил в предизборния екип на Тръмп, до 70 години. Възможно е прокуратурата да им повдигне и допълнителни обвинения. Ако бъдат признати за виновни, законът дава на съдиите широка възможност за преценка какви да са присъдите затвор и размерите на глобите.

Обвиненията срещу Манафорт и Гейтс включват 12 точки, включително заговор срещу САЩ, заговор за пране на пари, действия като нерегистриран чуждестранен агент-лобист, няколко обвинения, свързани с недеклариране на банкови сметки и финансови операции в чужбина. Според обвиненията двамата са прехвърляли пари чрез тайни банкови сметки в Кипър, Сейнт Винсент и Гренадини, Сейшелските острови. Така през офшорни сметки са изтекли общо над 75 млн. долара.

68-годишният Манафорт е обвинен в изпиране на над 18 млн. долара, които той използвал за придобиване на собственост, стоки и услуги в САЩ. Той скрил този доход от министерствата на финансите и правосъдието.

Гейтс превел над 3 млн. долара от офшорни сметки към други, които били под негов контрол, се посочва в обвинителния акт, разпространен днес от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър.

"Това няма нищо общо с предизборната кампания или твърденията да съглашателство с Русия", заяви адвокатът Джон Дауд, който представлява Тръмп в разследването на руската намеса в изборите в САЩ от 2016 г. "Няма никаква връзка с президента. Всички 12 пункта от обвинението, които бяха оповестени днес, са отпреди тяхното участие в предизборния екип", добави Дауд.

Бившият шеф на предизборния щаб на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Пол манафорт и неговият делови партньор Рик Гейтс не се признаха за виновни по обвинението в пране на пари и останалите 11 обвинения, повдигнати срещу тях в разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Двамата се явиха пред федерален съдия във Вашингтон, след като по-рано днес се предадоха на властите.

Бившият шеф на предизборния щаб на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Пол Манафорт и деловия му партньор Ричард Гейтс бяха поставени под домашен арест. На двамата беше наредено да предадат паспортите си.

Съдията определи гаранция от 10 милиона долара за Манафорт и 5 милиона - за Гейтс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1825 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.31 | 08:10

2
Дейни участници в хибридната война на Злата Империя . Затова сега хибридно ще им го нацепят под опашката -- в САЩ комунистическите шуробаджанашки маймунджулуци не вървят , съда е независим не само на книга и пипа здраво .

2017.10.31 | 08:05

1
МОЖЕ, АМА НЕ МОЖЕ, ЩОТО НЯМАТ ВИНА

Добави коментар

Водещи новини