Човек от предизборния екип на Тръмп дал фалшиви показания пред ФБР

  • 30 октомври 2017 18:48

  • 1559
  • 4
Човек от предизборния екип на Тръмп дал фалшиви показания пред ФБР
© Getty Images/Guliver

Бивш външнополитически съветник на предизборната кампания на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се е признал за виновен по обвинението в лъжа пред ФБР за контактите си с Русия, предаде ДПА.

Работейки за кампанията, Джордж Пападопулос се е срещнал с неназован чуждестранен професор, който имал връзки с руското правителство, търсейки информация, която би могла да навреди на съперничката на Тръмп от Демократическата партия Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Това сочат материали от следствието, ръководено от специалния прокурор Робърт Мълър, назначен от министерството на правосъдието.

Мълър разследва твърденията за намеса на Русия в президентската кампания в САЩ през 2016 г. Пападопулос признал на 5 октомври пред разследващия екип на Мълър, че е лъгал в показанията пред ФБР кога е имал срещи с руснаците, става ясно от оповестеното днес обвинение.

Според обвинението чикагският адвокат е използвал връзките си с професора и с неназована рускиня в опит да организира срещи между хора от кампанията и руски правителствени служители.

В показанията пред ФБР малко след встъпването на Тръмп в длъжност на 20 януари т.г. Пападопулос казал, че се е срещал с професора още преди да се включи в предизборния екип на Тръмп миналата годна. Според следствието на Мълър обаче той се е срещнал с него след като започнал да работи за кампанията на Тръмп, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1559 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.30 | 20:41

4
комунягите пробват да му целунат задника на Тръмп, пък ако стане
опорна точка

2017.10.30 | 19:42

3
Пък в БГ-то Решетников дойде на крака на кака Кури. Добре че беше агент Гоце да я осветли тази визита, та разбрахме че руския агитпроп помага на нашия
КРАВАРИ ГРОЗНИИИИИИИИИИИИ

2017.10.30 | 19:38

2
СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
КРАВАРИ ГРОЗНИИИИИИИИИИИИ

2017.10.30 | 19:38

1
СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Добави коментар

Водещи новини