Нови мерки за сигурност на полетите за САЩ

  • 26 октомври 2017 11:47

  • 1438
  • 2
Нови мерки за сигурност на полетите за САЩ
© Pixabay

Нови мерки за сигурност влязоха в сила от днес за всички пътници на полети за САЩ. Те включват въпроси към пасажерите, свързани с пътуването и техния багаж, предаде Асошиейтед прес.

В Дубай авиокомпания Емирейт еърлайнс (Emirate Airlines) започна да разпитва пътниците за багажа им, пренасяни течности и откъде идват. Освен това ръчният багаж се проверява, както и електронните устройства.

Министерството на транспорта на Южна Корея съобщи, че САЩ са се съгласили да отложат прилагането на новите проверки за двамата най-големи авиопревозвача на страната - Къриън еър лайнс (Korean Air Lines) и Ейжиана еърлайнс (Asiana Airlines) - до идната година, при условие че те разположат служители на изходите към самолетите, които да наблюдават пътниците.


Йорданската Роял джърдейниън (Royal Jordanian) също съобщи, че ще въведе новите процедури в средата на януари.

САЩ обявиха новите правила през юни, за да прекратят забраната за внасяне на електронни устройства в самолетите, пристигащи от 10 летища в осем страни от Близкия изток и Северна Африка в отговор на неопределени заплахи за сигурността.

Ограниченията бяха отменени през юли, но администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може да върне тази забрана в отделни случаи, ако авиокомпаниите и летищата не засилят сигурността си.

Европейски и американски представители обявиха тогава, че авиокомпаниите имат 120 дни да се съобразят с новите изисквания, включително по-голям контрол на пътниците. Срокът от 120 дни изтече днес.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.26 | 19:29

2
Да ги избият тия кравари, иначе КНДР ще трябва да свърши тая работа.

2017.10.26 | 12:44

1
НАПРАВО ДА ЗАБРАНЯТ ПОЛЕТИТЕ ДО САЩ ЗА НАЙ-СИГУРНО И ИЗХОДНИТЕ ПОЛЕТИ СЪЩО. КАТО В СССР.

Добави коментар

Водещи новини