Екипът на специалния прокурор на САЩ разговаря с бивш британски разузнавач, създал досие на Тръмп

  • 06 октомври 2017 21:21

  • 3374
  • 4
Екипът на специалния прокурор на САЩ разговаря с бивш британски разузнавач, създал досие на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Представители на екипа на американския специален прокурор Робърт Мълър са разговаряли неотдавна с бившия британски разузнавач Кристофър Стийл, съставил досие с непроверени твърдения за връзки на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския с Русия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки източник, запознат с разследването. Той заявил, че срещата с Кристофър Стийл се е състояла в Европа през последните седмици.

Досието, в което се твърди, че Русия е събрала компрометиращи финансови и лични данни за Тръмп, е било предадено на ФБР миналата година. Бившият британски разузнавач е бил натоварен от частна американска фирма да проучи връзките между Тръмп и Русия, припомня АП.

Документът с обвинения бе разпространен във Вашингтон миналата есен преди президентските избори през ноември. Той привлече общественото внимание през януари, когато бе разкрито, че тогавашният директор на ФБР Джеймс Коми е консултирал Тръмп за неговото съдържание.

Президентът на САЩ нарече обвиненията в досието "фалшиви". ФБР ги проучва и работи по проверката на твърденията в документа.

Разговорът между Стийл и служители от екипа на Мълър показва, че американските представители, разследващи предполагаемата намеса на Русия в изборите, продължават да приемат досието сериозно, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3374 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.08 | 19:03

4
АНГЛИЧАНИТЕ ИСКАТ ДА ПОРОБЯТ САЩ, НО НЯМА ДА УСПЕЯТ.

2017.10.08 | 19:03

3
абе усеща се как ще му врътнат една свирка на Тръмп

2017.10.08 | 07:45

2
много сериозна работа... английски педераст имал "документи" против американския Президент

2017.10.07 | 11:42

1
И английската кралица има връзки с Русия

Добави коментар

Водещи новини