Американски бизнесмен влиза в затвора заради шега по адрес на Хилари Клинтън

  • 14 септември 2017 19:34

  • 4921
  • 3
Американски бизнесмен влиза в затвора заради шега по адрес на Хилари Клинтън
© Getty Images

Бившият шеф на американска фармацевтична компания Мартин Шкрели бе осъден на лишаване от свобода за коментар по адрес на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

Съдът в Бруклин постанови, че известният като „най-мразеният бизнесмен в САЩ“ и бивш шеф на компанията Turing Pharmaceuticals Мартин Шкрели, признат за виновен в машинации с ценни книжа, е нарушил условията на своето освобождаване под гаранция и сега той ще очаква присъдата си по делото за измамите в затвора.

Миналата седмица Шкрели публикува в профила си във Фейсбук съобщение, в което обеща да плати 5 000 долара на всеки, който му донесе „коси от главата на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26“. Бившият кандидат за президент на САЩ на демократите в момента е на обиколка из страната в подкрепа на своята мемоарна книга.

По-късно постът бе изтрит, но от скандалния текст се заинтересува Тайната служба на САЩ, занимаваща се с охраната на първите лица в държавата. Съдът в нюйоркския квартал Бруклин призна, че Шкрели със съобщението е доказал заплахата, която той представлява за обществото, и трябва да бъде поставен под стража до обявяването на присъдата му по делото за машинации с лекарства.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
4921 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.17 | 21:52

3
Демократи..също като бай ви Хитлер

2017.09.17 | 21:52

2
Тая седесарска крава си е за смях, какво е виновен човекът.

2017.09.16 | 07:12

1
У нас една тъпа полуграмотна мутра, купила си с парите на Цветелина власт и генералско звание се гаври с народа за 3-ти път.

Добави коментар

Водещи новини