Доналд Тръмп запази минута мълчание по повод 16-ата годишнина от атентатите на 11 септември (снимки)

  • 11 септември 2017 16:57

  • 2877
  • 1
Доналд Тръмп запази минута мълчание по повод 16-ата годишнина от атентатите на 11 септември (снимки)
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския запази минута мълчание в Белия дом, за да отбележи 16-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г., съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и съпругата му Мелания почетоха паметта на жертвите на южната морава пред Белия дом в 8:46 ч. местно време (12: 46 ч. по Гринуич) - в часа, в който преди 16 години първият пътнически самолет, отклонен от атентаторите, се блъска в една от двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк. Президентската двойка склони глава с ръка до сърцето под съпровода на музика, която се изпълнява в САЩ на военни погребения или при сваляне на знамето. След това президентът и съпругата му ще участват и в церемония в Пентагона, водена от министъра на отбраната Джим Матис и председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд.

Вицепрезидентът Майк Пенс представлява правителството на възпоменателнатацеремония в мемориалния комплекс в Шанксвил, щата Пенсилвания.

Минута мълчание беше запазена на много места в САЩ, включително на кота нула, където се издигаше Световният търговски център в Ню Йорк. На церемонията там започна четенето на имената на жертвите.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Blue

2017.09.11 | 22:55

1
POTUS

Добави коментар

Водещи новини