Ураганът Ирма достигна най-опасната пета степен и наближава САЩ

  • 05 септември 2017 18:49

  • 19625
  • 2
Ураганът Ирма достигна най-опасната пета степен и наближава САЩ
© Pixabay

Ураганът Ирма набра сила и достигна днес най-опасната пета степен. Той приближава към Карибско море и южното крайбрежие на САЩ и го заплашва с унищожителни ветрове със скорост от 280 км/ч, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на Националния център за наблюдение на ураганите на САЩ в Маями, Флорида.

Ирма може да набере още мощ и да се превърне в поредното бедствие за щатите Тексас и Луизиана, които пострадаха тежко от предишния ураган Харви.

Властите призоваха мерките за посрещане на стихията да приключат и спасителните служби да са в пълна готовност. Очаква се първия удар да поеме американска островна територия Пуерто Рико в Карибско море. Губернаторът на острова Рикардо Росело обяви извънредно положение и задейства Националната гвардия в помощ на 3,4-те милиона жители на Пуерто Рико.

"Засега няма положителни признаци, че ураганът може да промени посоката си", каза той на пресконференция и призова всички да са готови за връхлитащата буря.

Ирма достигна на около 440 км източно от карибския остров Антигуа. Движи се на Запад със скорост от 22 км/ч и се очаква да достигне Пуерто Рико утре, макар че там времето е ясно и тихо.

Националният център за наблюдение на ураганите обяви, че е твърде рано да се предскаже откъде точно ще мине бурята и какви последици може да има за континенталните райони на САЩ.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.21 | 00:56

2
Природата си отмъщава на глупавите президенти, които искат да властват на света.
Боко

2017.09.08 | 14:39

1
Удрииии!!!

Добави коментар

Водещи новини