Тръмп пристигна в Тексас

  • 29 август 2017 21:35

  • 6559
  • 3
Тръмп пристигна в Тексас
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и съпругата му Мелания пристигнаха в тексаския град Корпъс Кристи, за да се срещнат с организации, помагащи на засегнатите от бурята Харви, която опустоши щата, предаде БТА, цитирайки АФП.

Президентският самолет "Еър форс уан" кацна на летището на пристанищния град, разположен на около 350 км югозападно от мегаполиса Хюстън, който се бори с безпрецедентни наводнения. След това президентското семейство ще посети град Остин, разположен на север. Президентът беше облечен в дъждобранно яке и бяла шапка с надпис "САЩ". При слизането си от самолета той приветства за кратко събралите се, преди да влезе в президентската лимузина, която го чакаше. Първата дама беше заменила обувките си на високи токчета с бели обувки за тенис. "Това е бедствие от исторически мащаб", каза Тръмп при първата си среща с местни ръководители.

Президентът ще внимава много присъствието му в Тексас да не попречи на дейностите за възстановяване от бедствието, заяви говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс, цитирана от АП. Тя добави, че посещенията на Тръмп в Корпъс Кристи и в Остин имат за цел да покажат координация на всички равнища на правителството и да положат основите за възстановяването след бурята, което се очаква да бъде продължително.

С Тръмп пътуват министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Томас Прайс, министърът на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, и ръководителката на Управлението по въпросите на малкия бизнес Линда Макмеън. Те ще се срещнат с колегите си в Тексас. Президентът на САЩ ще се срещне в Корпъс кристи с тексаския губернатор Грег Абът и с директора на Федералната агенция за извънредните ситуации (ФЕМА) Уилям Лонг, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6559 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВЕЛИК ТРЪМП!

2017.08.30 | 07:51

3
Предлага ЕВТИНА втечнена американска газ на ЕС и ще замрази авоарите на шайката на Путин! Московските мекерета ГЕРбСП-ОП-ДПС треперят!

2017.08.30 | 07:37

2
СЛАВА НА САЩ И ТРЪМП!
нещо като нищо

2017.08.30 | 01:02

1
Снимката е повече от смешна - другарката му се е маскирала с тези черни очила май като за участие в "Терминатор" или като другарка от филм за 007 , а не като за катастрофални наводнения! Има нещо много позьорско в тези хора, те май не осъзнават функциите си...

Добави коментар

Водещи новини