Ураганът Харви достигна бреговете на щата Тексас

  • 26 август 2017 06:46

  • 10883
  • 1
Ураганът Харви достигна бреговете на щата Тексас
© Getty Images/Guliver

Ураганът Харви, който се повиши трета на четвърта степен достигна бреговете на щата Тексас, предадоха агенциите, като се позоваха на американския Национален център за наблюдение на ураганите.

По негови данни максималната скорост на вятъра, носен от урагана, достига до около 60 м/с. Той се движи на северозапад към вътрешността на щата със скорост от около 3,6 м/с.

Губернаторът на Тексас Грег Абът обяви извънредно положение на територията на 30 южни окръга на щата. Общо в тази зона живеят над 4,5 милиона души. Най-малко в осем окръга е обявена задължителна евакуация, а в други тя е с препоръчителен характер. Властите в Тексас не могат да кажат колко хора са напуснали домовете си.

Според синоптиците проливните дъждове, които носи със себе си Харви, може да предизвикат големи наводнения, ураганните ветрове крият опасност от щети за домовете. Някои райони може да останат без електричество за няколко седмици. В няколко окръга на щата е възможно да паднат валежни количества в общ размер до 900 мм.

Харви е най-мощният ураган, обхващал територията на САЩ за последните 12 години. През 2005 г. ураганът от максималната пета степен "Катрина" връхлетя крайбрежието на Луизиана, практически разрушавайки град Ню Орлиънс.

Последвайте канала на

Весела Найденова
10883 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
УРААААААААААААААА

2017.09.03 | 19:48

1
УРАААААААААААААААААА,НЕКА ДА ИМ Е НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Добави коментар

Водещи новини