Краля на Рока е мъртъв, Елвис Пресли е жив?

  • 16 август 2017 13:36

  • 16747
  • 2
Краля на Рока е мъртъв, Елвис Пресли е жив?
© gettyimages (архив)

Официалната версия за смъртта на Елвис Пресли – свръхдоза сънотворни - буди съмнения вече четири десетилетия след нейното обявяване на 16 август 1977 г.  Причината за пораждането на редица теории на конспирациите вероятно е любовта към Краля на рока, започнала още при първата му изява през 1956 г., и продължаваща до ден днешен.

Тялото на 42-годишния певец е положено дни след обявяването на смъртта му в гробище в Мемфис, щата Тенеси, и надгробният камък запалва огъня на спекулациите. Второто име на певеца, изписано като Аарън, събужда подозренията, че Елвис е инсценирал своята кончина. Краля е искал да почете паметта на мъртвородения си брат-близнак – Джес Гарпън Пресли, смятат по-трезвомислещите. Много от любителите на потайностите са убедени, че вместо Краля в гроба лежи неговият двойник, а не изпълнителят на Jailhouse Rock и други хитове.

Около кончината на Краля на Рока има още няколко факта, които будят съмнения. Музикантът е подготвял ново турне. Той обаче не си е поръчал нито един костюм. Нима той не знаел, че са mu необходими нови дрехи за концертите? Този въпрос налива вода в мелницата на конспирацията за инсценираната

Смърт

На Елвис. Според последователите на това мнение Краля на рока е искал да избяга от вниманието на хората и да заживее тихо и спокойно далеч от безумната тълпа.

Ето защо Елвис малко преди фаталния 16 август 1977 г. е изключил ред свои роднини от завещанието си и уволнил свои сътрудници и въобще не е подал иск за клевета. Няколко бивши служители на Краля на рока са издали книга, в която са твърдели, че са били част от мафиотска групировка, чийто кръстник е бил певецът.

Вероятно заради това феновете на "укриваната" информация мислят, че Пресли на 21 август 1977 г. е заминал за Аржентина. Тогава на летището в Мемфис се е появил някой си Джон Бъроуз, който имал еднопосочен билет за столицата на латиноамериканската държава – Буенос Айрес. Защо обаче фенове на Краля смята, че Бъроус е бил Пресли? Певецът по време на всяко едно свое турне е резервирал хотели и билети, използвайки името Джон Бъроуз.

Една теория на конспирацията не може да мине без две неща –

Заговор на властта

И извънземни. През декември 1970 г. Пресли е гост на не кого и да е, а на самия президент Ричард Никсън. Певецът е поискал от стопанина на Белия дом да стане федерален агент със специални пълномощия, за да може да помогне на страната си срещу употребата на наркотици. Желанието на Краля е било да получи значка на Агенция за контрол върху наркотичните вещества, защото е колекционирал значки.

Конспираторите удобно "забравят" за страстта на Елвис и сочат, че той е получил информация, уличаваща Никсън в двойна игра с мафиотски кланове, печелещи от дрога. Заради това певецът е бил убит по нареждане на подалия на 4 август 1973 г. оставка 36-и президент на САЩ, а престъплението е било извършено от килъри, смятат ред хора.

НЛО


Може би някои неживеещи на Земята разумни същества са били запленени от изпълнителските качества на Пресли и го взели на своята планета. Там той пее заедно с втория мъж на своята дъщеря Лиза-Мари Пресли – Краля на попмузиката – Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на. А сред звездната публика е и Лейди Даяна, убедени са някои.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
16747 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.26 | 17:52

2
Нито Престли, нито СДС-педалите Бочаров и Соколов са живи.

2017.09.26 | 17:52

1
ame jivee v nashto selo komshia mi e prez dve kashti prez ve4er si piem rakiikata s nego

Добави коментар

Водещи новини