На остров Гуам раздават листовки с напътствия за действие при нападение

  • 12 август 2017 12:47

  • 3422
  • 2
На остров Гуам раздават листовки с напътствия за действие при нападение
©

Ако бъде отправено предупреждение за нападение, жителите на американската територия Гуам трябва бързо да се скрият в бетонна постройка, за предпочитане под земята, и да останат там, докато не получат други инструкции. Това се казва в листовка, озаглавена "Подготовка за надвиснала ракетна заплаха", предаде Асошиейтед прес.

Службата за гражданска защита на Гуам започна да разпространява листовки, които да помогнат на жителите да се подготвят за ракетно нападение от Северна Корея. Ръководството включва съвети за събиране на комплект за спешни случаи, напътствия за оставане в бетонни или тухлени постройки и напомняния за запазване на спокойствие.

"Не гледайте блясъка или огненото кълбо - може да ви заслепи", се казва в листовката като съвет към хората, които бъдат заварени навън при евентуално нападение. "Легнете хоризонтално на земята и си покрийте главата".

Тя също така включва инструкции за отстраняване на радиоактивен материал: "При възможност се изкъпете с много сапун и вода, за да помогнете за отстраняване на радиоактивното заразяване." Но не драскайте, нито търкайте кожата и "не използвайте лосион за коса, защото той ще закрепи радиоактивния материал към косата ви".

Властите не са повишили нивото на заплаха за Гуам, въпреки че Северна Корея обяви планове за удар близо до острова в близките седмици, каза губернаторът на Гуам Еди Калво. Той отбеляза, че много сгради в Гуам са построени така, че да устоят на силен тайфун, но призна, че нищо не може да защити от термоядрено нападение.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разговаря с Калво по телефона и го увери, че Гуам е в безопасност. "Ние сме с вас на 100 процента", каза Тръмп в разговора. "Вие сте в безопасност", заяви той.

Калво отговори, като каза, че се чувства в безопасност и има увереност в ръководството на Тръмп. "Радвам се, че Вие държите кормилото, сър", заяви губернаторът.

Листовките, изглежда, не предизвикват особена тревога, нито се отразяват върху всекидневния живот в Гуам.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3422 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КИМ

2017.08.17 | 07:28

2
АМЕРИКАНСКИ ПЕДАЛИ, СЕВЕРНА КОРЕЯ АКО ВИ УДАРЯТ ТОГАВА И ГОСПОД НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕЕЕЕЕЕЕЕ, ТАКА ЧЕ ПО ДОБРЕ СЕ СНАБДЕТЕ НЕ С ЛИСТОВКИ А С ГРОБОВЕ, МАМКА ВИ ГНУСНА ЦИГАНСКА, БЛИЗО ВИ Е КРАЯЯЯЯЯ
леле

2017.08.17 | 07:26

1
Знаем ги тези листовки ! Гласят : "Покриваш се с бял чаршаф и бавно вървиш към гробището "

Добави коментар

Водещи новини