Тръмп нападна лидера на републиканците в Сената

  • 10 август 2017 20:50

  • 2653
  • 2
Тръмп нападна лидера на републиканците в Сената
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поднови нападките си към лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл, като се усъмни, че лидерът на мнозинството не може да убеди сенаторите да приемат закон за здравната реформа, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Можете ли да повярвате, че Мич Макконъл, който ревеше: Анулирай и Замени в продължение на 7 години, не може да се справи. Трябва да анулираме и заменим Обамакеър", написа Тръмп в Туитър.

Тази седмица президентът остана недоволен, след като Макконъл заяви пред хора в родния си щат Кентъки, че Тръмп "не се е занимавал с това досега" и "има прекомерни очаквания колко бързо стават нещата в демократичния процес". Както преди, така и след встъпването си в длъжност Тръмп е настоявал за бързо приемане на големия законопроект за промяна на здравната система.

Говорителят на Макконъл Дейвид Поп заяви, че сенаторът "е говорил неведнъж за пътя към отменяне и заменяне на Обамакеър, в Сената, пред медиите и в Кентъки".

Миналия месец Сенатът отхвърли опитите на Макконъл за отменяне на закона за здравеопазването, приет при управлението на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Републиканците в Сената имат мнозинство от 52 гласа срещу 48 за демократите. За да бъде отменен законът, Макконъл имаше нужда от подкрепата на 50 сенатори от своята партия, при единодушна опозиция от страна на опозиционните сенатори. При равенство решението щеше да се определи от гласа на вицепрезидента Майк Пенс.

Макконъл заяви в Кентъки, че има важни закони, които трябва да бъдат приети през септември, включително необходими за да не се допуска спиране на работата на правителството и за избягване на федерален фалит. Републиканската партия иска да се заеме и с данъчните облекчения, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2653 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.11 | 10:19

2
Време е да разкарат руската пръчка.

2017.08.11 | 10:17

1
Хибридни бръщоревения, за да се прикрие часовникът който цъка! Февруари 2018 ще бъдат блокирани авоарите на олигарсите-путинисти! Когото докопат, ще бъде съден в САЩ по т.н.Закон "АЛ КАПОНЕ /За неплатени данъци, на уж "легализираните си в САЩ авоари/. Затова Борисов се умилква

Добави коментар

Водещи новини