Съветници на Тръмп имат разногласия по външната му политика

  • 08 август 2017 14:56

  • 1887
  • 1
Съветници на Тръмп имат разногласия по външната му политика
© Getty Images/Guliver

Посоката на външната политика на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е в центъра на спор между двама от висшите му сътрудници, предаде Асошиейтед прес.

Консервативни групи атакуват съветника по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър, който според тях не подкрепя в необходимата степен Израел и не е достатъчно твърд към Иран. Те заедно с уебсайт, свързан с президентския съветник Стивън Банън, настояват Макмастър да бъде уволнен.

Макмастър е един от няколкото влиятелни генерали в обкръжението на Тръмп, които произлизат от външнополитическата върхушка на републиканците, отбелязва АП. Президентът на САЩ обаче се отнася с не по-малки симпатии към възгледите на "луди глави" като Банън, които се опитват да тласнат партията в нова, изолационистка посока, олицетворявана от доктрината му "Америка на първо място".
Според правителствени служители и външни съветници Макмастър и Банън имат пререкания по стратегията за войната в Афганистан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.08 | 16:25

1
ТЪПЧО Е ПО ЗЛЕ И ОТ БОКО ..НА БОКО МУ ТРЯБВА ДА ПРЕСПИ ,ЗА ДА СИ СМЕНИ МНЕНИЕТО..НЕ ,ЧЕ ИМА ТАКОВА ..А НА ТЪПЧО МУ Е НЕОБХОДИМ ЧАС ,ДА ОТИДЕ ДО БЕЛИЯ ДОМ ДА СЕ ИЗДРИСКА....

Добави коментар

Водещи новини