Зетят на Доналд Тръмп - Джаред Къшнър: Не съм заговорничил с чужди правителства

  • 24 юли 2017 17:49

  • 1257
  • 3
Зетят на Доналд Тръмп - Джаред Къшнър: Не съм заговорничил с чужди правителства
© gettyimages (архив)

Джаред Къшнър (на снимката), зет и близък съветник на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, заяви, че не е заговорничил с Русия или други чужди правителства по време на кампанията за президентските избори миналата година, предаде Ройтерс.

"Не съм заговорничил и не знам някой друг да е заговорничил по време на кампанията с което и да било чуждо правителство", твърди Къшнър в писмено изявление. То беше разпространено преди насрочените за по-късно днес показания на Къшнър при закрити врата пред сенатската комисия по разузнаването в рамките на разследването за руска намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г.

Зетят на Тръмп подчертава, че е готов да сътрудничи и няма какво да крие, отбелязва АП. 11-страничното изявление разкрива за първи път спомените на самия Къшнър за срещата с руския посланик Сергей Кисляк в небостъргача "Тръмп тауър", на което са обсъждали сигурни канали за комуникация, както и за срещата с руската адвокатка Наталия Веселницка, която намекнала, че може да предостави компрометираща информация за Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Къшнър оценил срещата с нея, на която бил поканен от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския младши, като загуба на време.

"Нито една част от срещата, на която присъствах, не включваше нищо за кампанията. Доколкото ми е известно, не е имало продължение, не си спомням колко човека бяха там и не ми е известно на срещата да са били предлагани или приемани документи", се казва в изявлението на Къшнър. "Не съм имал неуместни контакти. Не съм разчитал на руски фондове за финансиране на бизнеса ми в частния сектор", добавя той. Къшнър описва неколкократните си контакти с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк и други руски представители като част от нормалната си работа на отговарящ за връзките с чуждестранни правителства в предизборния екип на Тръмп.

По време на среща с Кисляк през декември, на която е присъствал и бъдещият президентски съветник за националната сигурност Майкъл Флин, било обсъждано създаването на безопасна линия, по която страните да комуникират относно Сирия. Кисляк се интересувал дали има сигурен начин да предостави информация за Сирия, като отказал да използва съществуващите канали за комуникация в посолството. "Всички приехме, че ще получим тази информация след встъпването в длъжност на президента. Не се случи нищо друго", се казва в изявлението. Къшнър подчертава, че не е предлагал създаването на постоянен секретен метод за комуникация.

По искане на Кисляк зетят на Тръмп се срещнал и с руски банкер Сергей Горков, но на тази среща не са били обсъждани конкретни политики. Къшнър обяснява още, че искането му за достъп до класифицирана информация е било подадено предсрочно поради грешка в комуникацията с помощника му, който сметнал, че документът е готов. Поради това в документа били пропуснати всички чуждестранни контакти на Къшнър, а не само срещите му с представители на Русия.

Последвайте канала на

БТА
1257 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.29 | 18:59

3
Лъже като дрът евреин, макар че е млад. Евреите нямат родина, чувства, ценности. Единствено ги интересуват парите и властта. Този като нищо може да се обърне срещу дядо си, ако му се отвори по-голяма печалба
koko

2017.08.06 | 23:35

2
.....не си спомням колко човека бяха там и не ми е известно на срещата да са били предлагани или приемани документи"... и при нас е така в съда никой нищо не помни.... :)

2017.07.25 | 00:09

1
ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СОЧАТ ДРУГО

Добави коментар

Водещи новини