Тръмп обеща САЩ да дарят 639 милиона долара за хуманитарни програми

  • 08 юли 2017 17:57

  • 987
  • 2
Тръмп обеща САЩ да дарят 639 милиона долара за хуманитарни програми
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща днес страната му да дари 639 милиона долара за хуманитарни програми, предаде Ройтерс.

Повече от половината от тази сума, 331 милиона долара, ще отиде за изхранване на населението в четири страдащи от глад държави - Сомалия, Южен Судан, Нигерия и Йемен.

Тръмп обеща дарението на работно заседание на срещата на върха на Г-20 в Хамбург.

Изпълнителният директор на Световната програма на ООН по прехраната Дейвид Бийзли каза, че тези пари ще дойдат като "благодат". "Изправени сме пред най-тежката хуманитарна криза от Втората световна война", отбеляза пред Ройтерс Бийзли, бивш губернатор на американския щат Южна Каролина от Републиканската партия.

Той бе номиниран за ръководител на Световната програма на ООН по прехраната от Тръмп.

Според оценки на Бийзли американското дарение ще задоволи около една трета от спешните нужди в гореизброените четири държави, страдащи от глад, и на други места.

САЩ отдавна са най-големият донор за водещата агенция за борба с глада в света.

Германия отделно е обещала да даде 200 милиона евро за хранителна помощ на Световната програма на ООН по прехраната.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща още днес неговото правителство да даде 50 милиона долара за жени предприемачи, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Парите ще бъдат преведени на фонд на Световната банка за подпомагане на жените предприемачи в развиващите се страни, каза Тръмп на събитие в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. Той изрази увереност, че този фонд ще "преобрази живота на милиони, милиони и милиони хора".

Тръмп похвали жените с предприемачески дух. Моята собствена бизнес кариера щеше да е много по-трудна, ако имах повече жени конкуренти, пошегува се американският президент милиардер, който влезе в Белия дом през януари.
Той подчерта, че "осигуряването на възможности на жените е основна ценност".

Тръмп говори на обяд, на който фондът бе представен официално.

Програмата, за която САЩ ще дарят пари, ще помогне на жени в развиващите се страни да получат достъп до финансиране, пазари и мрежи за започване на нов бизнес. Съединените щати ще са една от държавите основатели на фонда, каза Белият дом.

Германският канцлер Ангела Меркел включи в инициативата дъщерята на американския президент Иванка Тръмп.
Горд съм с работата на Иванка, каза нейният баща. Той се пошегува, че единственото лошо за нея може да е фактът, че той е неин баща. "Ако не беше моя дъщеря, щеше да й е много по-лесно", каза Тръмп.

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким обяви, че за фонда са събрани общо 325 милиона долара. Сред донорите са Съединените щати, Германия, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Канада.

Последвайте канала на

БТА
987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
преди това

2017.07.09 | 09:42

2
правят тези конфликти за да продават оръжие и да си гледат само техния интерес.Назначават марионетки,подобно на нашата Тиква и източват природните богатства за сметка на местното население,което умира или имигрира.
f

2017.07.08 | 22:48

1
Грешен подход, от години всъщност. Хвърлят се едни пари, издухват се и се чака следващият транш да падне. Това, което трябва да се случи - с тия пари да се развие икономика там.

Добави коментар

Водещи новини