Почина дългогодишният директор на Fox News Роджър Ейлс

  • 18 май 2017 21:18

  • 3067
  • 1
Почина дългогодишният директор на Fox News Роджър Ейлс
© Gettyimages

Бившият ръководител и основател на американската новинарска медия „Фокс Нюз“ Роджър Ейлс почина на 77-годишна възраст, съобщават американски медии.

Той оглавяваше една от най-важните американски телевизии от основаването й през 1996 до миналата година и беше смятан за една от най-влиятелните фигури в бизнеса.

Ейлс е създател на телевизията, притежавана от компанията „21st Century Fox” на милиардерът Рупърт Мърдок. Ейлс се смята за една от значимите фигури в индустрията, като с него се свързва издигането на „Fox News” до може би най-значимата консервативна медия в САЩ.

Кариерата на Роджър Ейлс в телевизията започва още през 1962 в локални канали. През същото десетилетие става медиен съветник на Ричард Никсън, като работата на Ейлс се определя като ключова за позитивния имидж, с който републиканецът печели два президентски вота. През 80-те експертът работи и за други двама републиканци-обитатели на Белия дом – Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши.

През 1996 става първи изпълнителен директор на „Fox News”. Остава там до 2016 г., когато е обвинен в сексуален тормоз от служителки на телевизията. Ейлс не призна вината си. След като напусна телевизията, той за кратко бе съветник и на Доналд Тръмп, на когото помагаше при подготовката за предизборните дебати преди вота миналия ноември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3067 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.19 | 01:33

1
Е мии време му беше

Добави коментар

Водещи новини