Тръмп уволни шефа на ФБР

  • 10 май 2017 06:21

  • 6223
  • 3
Тръмп уволни шефа на ФБР
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския уволни директора на ФБР Джеймс Коми по препоръка на главния прокурор Джеф Сешънс, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

"ФБР е една от най-високо ценените и уважавани институции в страната ни и днешният ден ще отбележи ново начало за нашата перла в короната на правоприлагането", заяви в Тръмп в комюнике, разпространено от Белия дом и цитирано от ДПА.

В комюникето се казва, че Коми е освободен от поста въз основа на препоръките на главния прокурор Джеф Сешънс и на заместник-главния прокурор Род Розенстайн.

Търсенето на нов директор на ФБР започва незабавно, уточни Белият дом, цитиран от Франс прес.

В писмо до Джеймс Коми, публикувано от Белия дом, Тръмп го уведомява, че го освобождава от поста незабавно.

"Оценявам това, че в три отделни случая ме информирахте, че не съм предмет на разследване, но при все това съм съгласен с анализа на министерството на правосъдието, според който не сте способен да ръководите ефикасно Федералното бюро за разследване", допълва той.

Вчера ФБР уведоми американския Конгрес, че на изслушване миналата седмица Коми е огласил подвеждащи заключения във връзка с разследването за имейлите на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

Бивш федерален прокурор и бивш заместник-министър на правосъдието, 56-годишният Коми дълго беше член на Републиканската партия, но бе номиниран за директор на ФБР от президента демократ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият - през юли 2013 г. за срок от 10 години. Сенатът го утвърди с огромно мнозинство - 93 гласа при само един "против". При идването си на власт на 20 януари Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския го помоли да остане на този пост. Коми ръководеше разследването за евентуални връзки между предизборния екип на Тръмп и Русия, припомня АФП.

Заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб ще изпълнява задълженията на директор на службата след уволнението на Джеймс Коми, съобщи американската телевизия Си Ен Ен, като се позова на писмо на главния прокурор на САЩ Джеф Сешънс, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6223 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2017.05.11 | 11:44

2
Евала Дони! Размазвай ги тия боклуци окопали се дълбоко. Самозабравилите се наглеци, мислят че са вечни!
8888

2017.05.11 | 11:48

3
Ей, ти с томаГавките, покай се за идиотизма си. Ако не си легнеш да спш вече 5 та вечер, такава томаГавка ше ти прааатя, че ще питаш каква е и от какво се пиготвя, докато целуваш ръката на доктора.

2017.05.10 | 09:29

1
А Томагавките?! :))

Добави коментар

Водещи новини