Синът на руски депутат бе осъден на 27 години затвор в САЩ за хакерство

  • 22 април 2017 10:20

  • 9286
  • 4
Синът на руски депутат бе осъден на 27 години затвор в САЩ за хакерство
© gettyimages (архив)

Синът на руски депутат бе осъден на 27 години затвор в САЩ за хакерство, предаде БТА, цитирайки АП.

Присъдата бе издадена от федерален съдия в Сиатъл. Той призна Роман Селезньов за виновен по обвинения в хакерски атаки срещу американски компании с цел кражба на данни за кредитни карти. Това е най-дългата присъда за киберпрестъпления в историята на Съединените щати, отбелязва АП. Осъденият е син на Валерий Селезньов, депутат в долната камара на руския парламент, Държавната дума, от Либерално-демократическа партия на Русия.

В изявление Роман Селезньов определи присъдата като политически мотивирана и се самоопредели като политически затворник. Той обвини американските власти, че са го отвлекли по време на почивка на Малдивите, и видя в присъдата сурово послание на Съединените щати към руския президент Владимир Путин. 27 години затвор са равнозначни на смъртна присъда за мен, предвид факта, че имам сериозни здравни проблеми, подчерта Селезньов и призова руското правителство да му помогне.

Руснакът и съпругата му пострадаха при атентат в Мароко през 2011 г. Бащата на Селезньов реагира гневно на присъдата, съобщи Би Би Си. Тя бе издадена от човекоядци, каза Валерий Селезньов, според когото синът му е бил отвлечен. Руското посолство в САЩ определи ареста на Селезньов, който де факто бе похитен в трета страна, като незаконен, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9286 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пиян дегенерат

2017.05.08 | 05:16

4
Ох , черни паламарки , ох кеф !
Крум Усаински-Крупник

2017.05.08 | 05:15

1
Цървули!!!Американците не си поплюват!!!Това лайно е от партията на Жириновски,който е лакей на Плешивото Кремълско Джудже!!!САЩ,постепенно ще смачкат всички руски гниди,които се опитват да саботират Демокрацията по Света!!!Руслямистан ще бъде смазан!!!Неизбежно е!!!
оня с коня

2017.05.08 | 05:16

3
Американската демокрация си я заври някъде където слънце не огрява. Всички я знаем тая демокрация която въоръжава терористи, избива хиляди, сваля правителства . Където са минали с тая демокрация няма мир и работа, само разруха глад и войни.
Крум Усаински-Крупник

2017.05.08 | 05:16

2
Марш в Сибир,мършо русофилска!!!Никой от вас болшевишки боклуци и продажници,не иска да ходи в Путиняшки Руслямистан!!!А седите и "страдате" в Демократична Европа!!!Измекяри!!!

Добави коментар

Водещи новини