ФБР започна проверка на минали сигнали за тероризъм

  • 10 април 2017 09:53

  • 2092
  • 1
ФБР започна проверка на минали сигнали за тероризъм
© GettyImages/Gulliver

Федералното бюро за разследване на САЩ /ФБР/ започна проверка на начина, по който е работено по хиляди сигнали и следи, свързани тероризъм, датиращи от последните три години, за да е сигурно, че са разследвани качествено и че не са пропуснати никакви съществени признаци за опасност, предаде Асошиейтед прес.

Както научила АП, проверката започнала след атентатите, извършени от хора, които някога са били в полезрението на ФБР, но на които през последните 12 месеца бяха повдигнати обвинения за актове на насилие като стрелбата в нощния клуб в Орландо, Флорида, бомбените нападения по улиците на Ню Йорк и стрелбата на летище във Флорида.

При всеки от тези случаи е било решено, че не е необходимо заподозрените да бъдат поставяни под продължително наблюдение от правоприлагащите органи, като това е ставало месеци и дори години преди атаките.

Проверката е признание за предизвикателството пред ФБР да предугажда кои от хилядите сигнали, които получава ежегодно, може един ден да се превърнат в реална заплаха, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2092 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румен

2017.04.10 | 10:50

1
Докато се занимават със старите хиляди сигнали, да не вземат да пропуснат някой нов.

Добави коментар

Водещи новини