Осъдиха пилот, който се готвел да излети пиян

  • 04 април 2017 07:31

  • 3866
  • 1
Осъдиха пилот, който се готвел да излети пиян
© Getty Images

Пилот, открит пиян в края на декември в пилотската кабина на Боинг 737, с който се готвел да излети от летището в канадския град Калгари, бе осъден на 7 месеца затвор, предаде Франс прес.

37-годишният Мирослав Гронич е със словашки произход. Той се е признал за виновен в пиянство, готвейки се да управлява самолет.

Присъдата му е лишаване от свобода за 219 дни и забрана да пилотира самолет за една година след като излезе от затвора, съобщи на АФП говорител на първоинстанционния съд в канадската провинция Алберта.

Пилотът на авиокомпанията "Сънуинг" бил намерен пиян в 7 ч. сутринта на 31 декември в пилотската кабина на самолета, който трябвало да закара до Канкун, Мексико с 99 пътници и още пет души екипаж.

Членовете на екипажа забелязали, че пилотът се държал странно, преди да припадне в пилотската кабина. Те предупредили властите и Гронич веднага бил арестуван. Два часа след ареста в кръвта му било установено три пъти по-голямо количество алкохол от допустимите в Канада 0,08 процента, отбелязва АФП.

След няколко подобни случая министърът на транспорта Марк Гарно предупреди канадските авиокомпании да проверяват дали пилотите им са напълно трезви и способни да управляват самолет, преди да седнат на пилотското място, добавя АФП.

Последвайте канала на

БТА
3866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.05 | 05:48

1
А Руските пилоти си поркаха коняк по време на полета. Виждал съм го с очите си.

Добави коментар

Водещи новини